#hooidag zeer geslaagd!

geplaatst op 08-07-2013
Afgelopen zaterdagmiddag werd de tweede editie van de Natuurhoeve hooidag georganiseerd. Dit maal is bij de onze boer John Benschop in Haastrecht geholpen met het binnenhalen van het hooi. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers was op de dag afgekomen en heeft de hooibalen van het land met oude trekkertjes naar de schuur gebracht. Vele handen maken licht werk, dus de klus was in anderhalf uur geklaard. De zonnige en gezellige middag werd in stijl afgesloten met een borrel en toetjes op de boerderij.

Mariska Lekkerkerker van de Natuurhoeve: “Het was een geslaagde dag, waarbij weer veel mensen zijn komen helpen. Tijdens het hooi bouwen waren er ook veel kinderen die lekker hebben gespeeld op het land en hun melkdiploma hebben gehaald. Deze betrokkenheid van de burgers bij het boerenleven is fantastisch en we zijn heel blij dat we deze mensen hebben kunnen laten proeven van het hooien én onze toetjes! Hooi is goed voor de koe en het land en daarom vinden we het belangrijk dat deze oer-Hollandse boerentraditie blijft bestaan. Volgend jaar gaan we voor een derde editie!”

Hooi dient als voer voor de koeien als ze in de winter op stal staan en is duurzaam om te voeren. Goed hooi bevat namelijk veel energie en zorgt voor een betere gezondheid van de koe. Een belangrijke voorwaarde voor goed hooi is vanzelfsprekend goed weer met veel zon. Omdat hooien veel werk en risicovol is vanwege het wisselvallige weer in Nederland zijn er nog maar weinig boeren die hiervoor kiezen.

De hooidag is een initiatief van de Natuurhoeve dat aansluit bij haar ambitie om met het programma ‘Duurzame Weidezuivel’ samen met haar melkveehouders te komen tot de allerlekkerste, duurzame zuiveltoetjes.